020 44 90 700
Allegro Nieuws

Hoe herken je phishing?

1 februari 2022
Leestijd: 1 minuut

Ik denk dat ik het slachtoffer ben van phishing, wat nu? Wij van Allegro geven jou een paar tips om phishing te herkennen, maar ook hoe je het tegengaat.

Helaas is phishing een hot item de laatste tijd. Het ene na het andere bedrijf dat zijn beveiliging nog niet op orde heeft is het slachtoffer van deze aanvallen. De cybercriminelen worden steeds sluwer en vinden continue nieuwe manieren om jou te phishen. Om dit een stap voor te zijn, phishing te herkennen geven wij ook trainingen. Stap 1 hiervan is de bewustwording, meer hierover lees je hier. Hieronder geven we je een paar simpele tips om phishing te herkennen, maar ook hoe je het voor kan zijn.

  • Klik nooit op vreemde links: Zie je een link in jouw bericht die je niet vertrouwd, open deze dan ook niet!
  • Vreemde adressen: Herken je de afzender niet en ziet het adres of nummer er vreemd uit? Vaak is dit al een teken dat dit een phishing bericht is. Controleer het bericht op spelfouten of vreemde afbeeldingen.
  • Back-ups: Zorg dat er dagelijks een back-up draait van jouw data. Zo is er altijd een weg terug.
  • Managed Anti-Virus: Regel een goed anti-virus systeem en beveilig jouw omgeving.
  • MFA: Zorg dat jouw inlog altijd voorzien is van een meervoudige verificatie, zo houd je jouw inloggegevens veilig.
  • Melding maken: Heeft jouw bedrijf een procedure? Zorg altijd dat jouw bedrijf een stappenplan heeft bij het herkennen van phishing, maar ook voor als je daadwerkelijk een slachtoffer bent.

Andere lezen ook

Kunnen wij jou van dienst zijn?

Heb je een vraag, of wil je meer informatie? Kom met ons in contact.
Kom in contact
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram